SOUFFLÉ DI PATATE (AARDAPPELSOUFFLÉ)
Dit is een prachtige manier om restjes aardappelpuree te verwerken.
1 kop restjes aardappelpuree
4 eieren, gesplitst
50 gram Gruyère, geraspt
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
zeezout
versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven op 180°C. Vet een grote ovenvaste souffléschaal in of 4 aparte kommetjes. Meng de aardappelpuree, eidooiers en kazen in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Sla de eiwitten stijf, maar niet droog. Werk ze voorzichtig door het aardappelmengsel. Lepel de massa in de schaal of kommetjes (laat voldoende ruimte over zodat de soufflé met een derde kan rijzen). Bak de soufflé in de oven tot de bovenzijde goud kleurt - ongeveer 20 minuten voor een grote soufflé en 10 tot 15 minuten voor de kleintjes. Meteen opdienen!
4 personen
gebied : Zwitserland
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Winter in de Alpen : Heerlijk eten bij het haardvuur / Manuela Darling-Gansser
dinsdag 8 december 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten