KAPUCIJNERPOT
1 ui
1 prei
1 rode paprika
2 eetlepels boter of margarine
1 zakje mix voor fonduesaus (roedjak)
½ eetlepel bouillonpoeder
2 literblikken kapucijners
½ literpot appelcompote
zout
peper
Ui pellen en snipperen. Van prei, lelijk blad en worteltjes verwijderen. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Toevoegen: prei, paprika, mix voor fonduesaus en bouillonpoeder, 4 minuten zachtjes meebakken. Kapucijners afgieten.
Kapucijners en appelcompote door groentemengsel scheppen. 2 Minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Groentetip: andijviesla met noten.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip oktober 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten