vrijdag 16 oktober 2020

Kapucijnerpot

KAPUCIJNERPOT

1 ui
1 prei
1 rode paprika
2 eetlepels boter of margarine
1 zakje mix voor fonduesaus (roedjak)
½ eetlepel bouillonpoeder
2 literblikken kapucijners
½ literpot appelcompote
zout
peper


Ui pellen en snipperen. Van prei, lelijk blad en worteltjes verwijderen. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Toevoegen: prei, paprika, mix voor fonduesaus en bouillonpoeder, 4 minuten zachtjes meebakken. Kapucijners afgieten. Kapucijners en appelcompote door groentemengsel scheppen. 2 Minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Groentetip: andijviesla met noten.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip oktober 1980

Geen opmerkingen: