POMPOENSOEP
2 butternut pompoenen
1 zoete aardappel
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
1 teen knoflook, gepeld
zout
peper
zeewier of zeekraal voor de garnering
Schil de pompoen en zoete aardappel en snijd ze in blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en wat zout en peper toe. Bak het geheel tot de ui zacht is.
Voeg de pompoen en zoete aardappel toe. Schenk er ruim water bij, breng aan de kook en laat het mengsel 15 minuten koken tot de pompoen en zoete aardappel zacht zijn. Pureer in een blender tot een gladde, romige soep.
Garneer de soep met wat zeewier of zeekraal voor een extra zilte smaak.
4 personen
gebied : Norte e Centro, Portugal
gerechtsoort : soep
bron : Polvo & Pato : Proef het Portugese leven / Jeroen Jansen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten