woensdag 26 augustus 2020

Broodje met geitenkaas en tomaat

BROODJE MET GEITENKAAS EN TOMAAT

Wilt u lekker makkelijk buiten eten? Deze broodjes met geitenkaas, frisse komkommer en tomaatjes kunt u zo uit de hand eten. U maakt ze in een kwartiertje!

2 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel azijn
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
zout
peper
1 komkommer
1 sjalotje
150 gram kerstomaatjes
300 gram geitenkaas (met een aslaagje)
4 harde witte broodjes


In slaschaal doen: olie, azijn, Italiaanse keukenkruiden, zout en peper. Tot sausje roeren. Komkommer wassen. 2/3 Van komkommer in stukken snijden. In slaschaal door sausje scheppen. Rest van komkommer in plakjes snijden. Sjalotje pellen en in ringen snijden. Helft van sjalot door sausje met komkommer scheppen. Tomaatjes wassen en kroontjes verwijderen. 3 Tomaatjes in plakjes snijden. Rest van tomaatjes door sausje met komkommer scheppen. 2/3 Van kaas in plakjes snijden. Broodjes doormidden snijden. Achtereenvolgens onderste helften beleggen met plakjes tomaat, plakjes komkommer, plakjes kaas en helft van sjalot. Bovenste helften erop leggen. Broodjes op 2 borden leggen. Achtereenvolgens aan 6 cocktailprikkers stukje kaas, tomaat en stukje komkommer steken. Naast broodjes leggen. In slaschaal komkommer, sjalot en tomaat nogmaals door elkaar scheppen.

2 personen

voedingswaarde : 880 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip augustus 1989

Geen opmerkingen: