POMMES ‘NOISETTES’ (‘HAZELNOOT’AARDAPPELTJES)
1 kilogram grote aardappelen
1 liter water
25 gram zout
50 gram boter
Schil de aardappelen en draai er met een aardappelboortje zoveel mogelijk kleine ronde aardappeltjes uit (de overblijvende aardappelskeletten kunnen verwerkt worden tot aardappelpuree). Zet de aardappeltjes 30 minuten in water met zout. Giet de aardappeltjes af, voeg 1 deciliter schoon water toe en kook ze 5 minuten voor. Laat de aardappeltjes goed uitlekken. Verhit de boter in een braadpan, voeg de aardappeltjes toe en bak ze onder af en toe omschudden mooi bruin.
4 personen
gebied : Luxemburg
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan
donderdag 4 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten