donderdag 20 februari 2020

Rillettes de garenne (Frankrijk)

RILLETTES DE GARENNE (GROVE PÂTÉ VAN KONIJN)

Een heel eenvoudig recept dat zich uitstekend leent voor een feestje. Geef er grof boerenbruinbrood bij of stokbrood met een eenvoudig glas rode wijn.

2 in stukken gesneden wilde konijnen
500 gram vers gerookt vet spek
3 uien
takje verse tijm of ½ theelepel gedroogde
2 laurierbladeren
3 kruidnagels
3 deciliter droge witte wijn
enkele laurierbladeren om te garneren


Leg de stukken wild konijn in een braadpan met dikke bodem. Snijd het gerookte vet spek in stukken en voeg deze toe. Snijd de uien in stukken en leg ze in de pan met tijm en laurierbladeren. Steek de kruidnagels in de stukken ui.
Schenk over dit alles de witte wijn. Zet de pan met vlees op een héél laag pitje en laat zeker vier uur staan.
Roer af en toe om aanzetten te voorkomen. Schep het vlees uit de pan. Hak dit fijn. Verwijder de botjes en de harde kruiden. Doe het vlees terug in de pan met het achtergebleven vet. Breng dit alles aan de kook en verwarm 20 minuten op lage stand. Schep het vlees in schalen. Garneer deze met een of twee laurierbladeren. Laat afkoelen. Dek de rillettes af met aluminiumfolie. Laat minstens drie dagen in de koelkast staan voor gebruik.

4 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Recepten uit de Franse keuken / Marianne Stuit

Geen opmerkingen: