donderdag 20 februari 2020

Omelette à l'oseille (Périgord, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk)

OMELETTE À L’OSEILLE (OMELET MET ZURING)

Dit recept komt uit de Périgord, waar veel met verse eieren wordt gewerkt en het bakken in ganzenvet heel gebruikelijk is.

6 eieren (1 per persoon en 2 extra)
handje verse zuringblaadjes
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte kervel
enkele takjes kervel
zout
versgemalen peper
1 eetlepel ganzenvet


Breek de eieren boven een kom en klop ze los met een vork of garde. Hak de verse zuringblaadjes en meng deze door de peterselie en kervel. Meng dit kruidenmengsel met de blaadjes van de takjes kervel, zout en peper door de losgeklopte eieren. Meng alles goed.
Verwarm in een koekenpan het ganzenvet tot het heet is. Schenk het eiermengsel in de pan. Roer het met een spatel door elkaar. Schep de gestolde massa naar het midden van de pan en laat wat vloeibaar is, naar de rand van de pan lopen. Laat, als alles gestold is, de pan op een lage stand enkele minuten staan.
De omelet op een verwarmde schaal laten glijden en garneren met een takje kervel.

4 personen

gebied : Périgord, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Recepten uit de Franse keuken / Marianne Stuit

Geen opmerkingen: