dinsdag 22 mei 2018

Gebakken forel met gember en mie

GEBAKKEN FOREL MET GEMBER EN MIE

125 gram dunne mie
2 centimeter gemberwortel
3 knoflookteentjes
4 lente-uitjes
2 panklare forellen
zout
versgemalen peper
2 eetlepels bloem
2 theelepels chilipoeder
4 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels gesnipperde koriander
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels droge sherry


Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking; laat de mie uitlekken in een vergiet en knip hem in stukjes.
Schil intussen de gemberwortel, snijd hem in dunne plakjes en die vervolgens weer in smalle reepjes. Snipper de gepelde knoflookteentjes fijn. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes.
Was de forellen van binnen en van buiten en dep ze droog. Bestrooi de vissen van binnen en van buiten met zout en peper. Verdeel de helft van de gember en de helft van de knoflook in de buikholtes.
Meng op een bord de bloem en 1 theelepel chilipoeder door elkaar en wentel de forellen erdoor.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de forellen in 5 minuten per kant goudbruin en gaar.
Verhit intussen de rest van de olie in een wok of in een braadpan en roerbak de rest van de gember en de knoflook, ui en chilipoeder 1 minuut. Voeg de mie toe en laat die, al omscheppend, door en door heet worden.
Verdeel de mie over de borden en strooi de helft van de koriander erover. Leg de gebakken forellen erop.
Roer de soja en de sherry door het achtergebleven bakvet en schenk het mengsel over de vis en de mie. Bestrooi met de rest van de koriander.
Lekker met een salade.

2 personen

voedingswaarde : 542 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Smullen van vis / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: