OLIE-AZIJNSAUS (BASISSAUS)
Dit is de eenvoudigste saus voor groene salades:
2 - 3 delen olie
1 deel azijn of citroensap
snufje zout
snufje suiker
een snufje peper
De verhouding olie, azijn of citroensap hangt af van de smaak van de kok. De Franse keuken zweert bij een verhouding van 3 : 1 (olie : azijn). Wij willen ten gunste van de verteerbaarheid en de lijn de hoeveelheid olie graag met 1 deel verminderen.
De volgorde bij het bereiden van de saus: meng altijd eerst de azijn of het citroensap met wat zout en suiker. Voeg dan al roerend de olie toe. Meng tot slot de peper erdoor. Gebruik de marinade direct. Dien ook de salade met dressing direct op.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : saus
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
zaterdag 30 september 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten