GELATO CON PESCHE (VANILLE-ROOMIJS MET GEPOCHEERDE PERZIKEN)
2 deciliter witte wijn
3 eetlepels honing
2 grote rijpe perziken
2 eetlepels geschaafde amandelen
1 pak vanille-roomijs
In een steelpan doen: witte wijn en honing. Zachtjes aan de kook brengen. Van de perziken voorzichtig het schilletje verwijderen en halveren. Pitten verwijderen. Perzik helften in het wijnmengsel leggen en in 6 minuten met het deksel schuin op de pan tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Na 3 minuten keren. Met een schuimspaan de perziken voorzichtig uit de pan nemen. In een zeef laten uitlekken en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. In een droge koekenpan al roerend met een houten lepel geschaafde amandelen op laag vuur in enkele minuten goudbruin roosteren. Laten afkoelen.
Met kleine ijsbolletjestang op 4 bordjes bolletje ijs scheppen. Op elk bordje perzikhelft leggen. Amandelen erover strooien. Direct opdienen.
4 personen
voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
land : Italië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande juni/juli 1988
zondag 25 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten