zaterdag 1 maart 2008

Mangosap (Zuid-Afrika)

MANGOSAP

Tijdens het mangoseizoen in Zuid-Afrika zullen veel Indiase families beslist
genieten van deze mangodrank.
Houdt u niet van een te romige drank, gebruik dan sinaasappelsap in plaats
van melk en laat de gecondenseerde melk weg.

6 rijpe mango's
1,2 deciliter melk
4 eetlepels gezoete gecondenseerde melk, of naar smaak

Schil de mango's, verwijder het vruchtvlees in plakken en doe het in een
blender. Voeg de helft van de melk toe en gebruik voldoende gecondenseerde
melk om een zoete smaak te krijgen. Laat de blender op hoge snelheid
draaien, tot er een romige vloeistof ontstaat. Voeg de rest van de melk toe
en serveer gekoeld in hoge glazen met ijs.

4 personen

land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : drank

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis /
Jessica B. Harris

Geen opmerkingen: