TAJINE VAN KIP MET GEKONFIJTE CITROEN
2 uien
6 trostomaten
5 tenen knoflook
1 kilogram vastkokende aardappelen
80 gram gekonfijte citroenen
15 gram peterselie
3 eetlepels olijfolie
600 gram scharrelkipdijfilet
2 theelepels gemalen gember
2 theelepels gemalen kurkuma
2 theelepels komijnzaad
Rasp de uien en tomaten op een grove rasp. Rasp de knoflook op een fijne rasp. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 1 centimeter breed. Snijd de gekonfijte citroenen in flinterdunne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de peterselie, ook de steeltjes, fijn maar houd deze gescheiden.
Verhit de olie in de tajine op middelhoog vuur. Fruit de ui 8 minuten, schep regelmatig om. Bak de knoflook 1 minuut mee. Snijd ondertussen de kippendijen in kwarten. Voeg de kip toe aan het ui-knoflookmengsel, bestrooi met zout, peper, gember, kurkuma en komijnzaad en bak 5 minuten mee, onder af en toe omscheppen.
Voeg de geraspte tomaat, gekonfijte citroen, peterseliesteeltjes, plakjes aardappel en 200 milliliter water toe aan de kip. Laat op laag vuur 30 minuten stoven tot de kip gaar is en de aardappel zacht.
Schep de stoof om en bestrooi met het peterselieblad.
Lekker met in stukken gescheurd stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 555 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 / 30 minuten
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : AllerHande 3 – 30 mei 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten