zaterdag 19 september 2020

Kalkoen-spinaziesalade

KALKOEN-SPINAZIESALADE

1 kippenbouillontablet
400 gram kalkoenfilet
4 eetlepels olijfolie extra vergine
4 halve perziken (uit blik) + 1 eetlepel sap
2 theelepels mosterd
peper
zout
300 gram spinazie, gewassen en gedroogd
1 (rode) ui, in ringen
5 bosuitjes, in ragdunne ringetjes


Breng 2 deciliter water met het bouillontablet aan de kook en leg de kalkoenfilet erin. Kook de kalkoenfilet op een laag vuur in 20 minuten helemaal gaar. Neem hem uit de pan en laat hem afkoelen.
Klop een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel van de bouillon, 1 eetlepel van het perziksap, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Pluk de kalkoenfilet in stukjes. Meng de spinazie met de kalkoenstukjes, de uiringen, de perziken, de bosuitjes en de dressing voorzichtig door elkaar en serveer direct.
Lekker met gebakken aardappeltjes uit de oven.

4 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : C1000 kookboek 2004 : Lekker eten zonder fratsen : Alle recepten uit 2003 / Marijke Sterk en Jeanine Schreuders

Geen opmerkingen: