SELDERIJSOEP MET TRUFFEL-OLIE
25 gram boter of margarine
1 grote ui, fijngesneden
1 selderijknol, in blokjes van 2 centimeter
1 ½ liter kippenbouillon
zout
witte peper
4 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels truffelolie of olijfolie extra vergine of enkele druppels chili-olie
5 eetlepels slagroom, lobbig geklopt
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Boter smelten en ui hierin 10 minuten zachtjes bakken. Selderij, bouillon en zout toevoegen en mengsel aan de kook brengen. Soep op zacht vuur 30 minuten zachtjes laten koken. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Soep pureren, eventueel zeven en op smaak brengen met zout en peper. Soep in voorverwarmde borden schenken en truffelolie en slagroom erover schenken. Pijnboompitten en peterselie erover strooien.
6 personen
voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 minuten
gebied : Ierland
gerechtsoort : soep
bron : Paul Rankin, in Tip Culinair maart 1998
dinsdag 26 maart 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten