zaterdag 9 februari 2019

Gekruide garnalen (Marokko)

GEKRUIDE GARNALEN

1 kilogram grote garnalen, ongepeld en ongekookt, eventueel diepgevroren
4 teentjes knoflook, uitgeperst
6 eetlepels olijfolie, traditioneel
zout
1½ theelepel scherp paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemberwortelpoeder
1 flinke mespunt cayennepeper
3 eetlepels verse koriander, fijngehakt of - gesneden


Laat diepgevroren garnalen eerst grotendeels ontdooien (bij voorkeur in de koelkast). Breek de kop van elke garnaal af. Pel ze en snijd de staarten in de lengte doormidden. Verwijder de zwarte darmkanalen. Verhit een koekenpan met een hoge opstaande rand. Laat de olie erdoor walsen. Roer het knoflook door de hete olie en wacht tot u heel duidelijk de knoflookgeur ruikt. Voeg er vervolgens wat zout, paprikapoeder, gemalen komijn, gemberwortelpoeder en cayennepeper aan toe. Roer alles krachtig door elkaar en leg de garnalen in de pan. Bak de garnalen, onder regelmatig omscheppen, zo lang tot ze een rozerode kleur hebben gekregen. Strooi koriander erover en schep alles dan nog enkele malen om.
Schep met een schuimspaan de gebakken garnalen uit de pan en laat ze even boven de pan uitdruipen. Leg ze op een voorverwarmde schaal. Serveer met in parten gesneden limoenen of citroenen. U kunt er een salade van tomaat, rode en groene paprika’s, zwarte olijven en uienringen bij geven.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Marokkaans / Hans Belterman & Fatima Chouaibi

Geen opmerkingen: