woensdag 28 juni 2017

Masala vis (Pakistan)

MASALA VIS (GEVULDE GEKRUIDE VIS UIT BANGLADESH)

2 grote of 4 kleine tongen (eventueel schol)
1 dessertlepel gemalen koriander
1 eetlepel gemalen komijn
2 teentjes geplette knoflook
1 grote geraspte ui
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemberwortel
zout (naar smaak)
1 kleine fijngehakte ui
1 fijngehakte, ontpitte groene chilipeper
1 bosje fijngehakte peterselie
½ theelepel serehpoeder
olie
margarine
½ theelepel karwijzaad
kropje sla
4 partjes citroen


Maak de vissen schoon, knip de vinnen eraf, snij de buik open en maak diagonale insnijdingen in beide richtingen, zodat er een ruitmotief ontstaat. Meng de koriander, komijn, geraspte ui, gember, geelwortel en zout door elkaar en maak er een papje van met wat water. Neem de helft van het papje en vermeng dit met de fijngehakte ui, chilipepers, peterselie en serehpoeder en stop dit in de vissen. Smeer de andere helft van het papje over de vissen, vooral goed de insnijdingen inwrijven. Laat de vissen gedurende 1½ uur rusten. Bak de vis daarna op de gewone manier in een koekenpan in half olie en half margarine, tot ze gaar en bruin is. Strooi een beetje karwijzaad over de vissen en leg ze op een bed van slabladeren. Leg partjes citroen op de vissen.

4 personen

gebied : Pakistan
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: