vrijdag 27 januari 2017

Frijoles (Mexico)

FRIJOLES (PITTIGE BONENPUREE MET KAAS)

Dit bonengerecht kunt u samen met rijst bij kip, gehakt of chilaquiles eten. U kunt de puree ook als beleg voor een taco of tostada gebruiken.

100 gram ontbijtspek
75 gram chorizoworst
2 eetlepels olie
2 blikken bruine bonen (à nettogewicht 800 gram)
100 gram geraspte oude kaas
15 tortillachips


Spek en chorizo in stukjes snijden. In koekenpan olie verhitten. Spek en chorizo 10 minuten zachtjes bakken. Bonen met vocht toevoegen. Nog 5 minuten verhitten. Met pureestamper bonen fijnstampen. Overdoen in schaal. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt op koele plaats bewaren.
In koekenpan op zacht vuur bonenpuree verwarmen. Af en toe omscheppen. Overdoen in schaal. Beetje kaas erover strooien. Tortillachips erin steken. Op rechaud warm houden. Rest van kaas in schaaltje doen. Apart erbij geven.

10 personen

voedingswaarde : 280 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

land : Mexico
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip januari 1990

Geen opmerkingen: