donderdag 18 juni 2015

Hummus bi Tahina (Midden-Oosten)

HUMMUS BI TAHINA (PUREE VAN KIKKERERWTEN EN TAHINI)

Hummus is een van de bekendste gerechten uit het Midden-Oosten. Het wordt geserveerd bij de mezze-tafel met warm pitabrood.

150 gram kikkererwten, een nacht geweekt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
6 eetlepels tahini
sap van 2 citroenen
olijfolie
paprikapoeder
fijngesneden peterselie


Zet de kikkererwten op met schoon water en laat ze minstens 10 minuten stevig doorkoken. Zet het vuur lager en laat ze 1 tot 1½ uur zachtjes koken tot ze gaar zijn.
Giet de kikkererwten af en spoel ze af. Houd enkele erwten apart en pureer de rest in een vijzel of in een keukenmachine tot u een gladde massa hebt. Roer hier de knoflook, tahini en het citroensap doorheen. Leng het mengsel zo nodig aan met water en voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer de hummus als een glad bergje op een schaal. Schenk er een beetje olie over en garneer met de losse kikkererwten, paprikapoeder en peterselie.

4 personen

gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell

Geen opmerkingen: