vrijdag 13 februari 2015

Fish Balls (Nigeria)

FISH BALLS (VISBALLETJES)

250 gram kabeljauwfilet
3 - 4 eetlepels boter
3 - 4 eetlepels bloem
½ liter melk
citroensap
¼ theelepel peperpasta
2 eieren
paneermeel
1 bosje peterselie
½ kopje arachideolie


Pocheer de vis in ruim water gedurende 10 minuten. Laat de vis uitlekken en zet hem apart.
Verhit de boter. Roer er de bloem doorheen en laat deze goudgeel worden. Voeg al roerend de melk toe en blijf roeren, zodat de saus niet gaat klonteren. Breng de saus op smaak met zout en citroensap.
Trek het visvlees met een vork uit elkaar en roer de stukjes met de peperpasta door de saus, die een vrij dikke consistentie moet krijgen. Voeg indien nodig wat zout toe. Spreid de vismassa uit op een bakblik of grote snijplank en laat haar afkoelen.
Klop de eieren los. Maak balletjes van de vismassa en rol deze door het losgeklopte ei en vervolgens door paneermeel.
Verhit de olie en bak hierin de visballetjes mooi bruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het opdienen met de fijngehakte peterselie.
Geef hier wit brood en sla bij.

6 personen

gebied : Nigeria
gerechtsoort : visgerecht

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

Geen opmerkingen: