JAPANSE HAPJES
1 pak Conimex Asian Selection Sushi’s (190 gram)
100 gram shiitakes
3 eetlepels suiker
2 eetlepels sherry
2 eieren
4 takjes selderij
50 gram Hollandse garnalen
1 eetlepel boter
Helft van sushirijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Shiitakes schoonmaken en in plakjes snijden. Plakjes 2 - 3 minuten koken in suiker, sojasaus (uit pakket) en sherry. Shiitakes laten afkoelen. Eieren loskloppen met mespunt wasabipoeder (uit pakket). Selderij fijnknippen. Selderij en garnalen door ei roeren. In kleine koekenpan met doorsnede van 15 centimeter boter verhitten. Dikke omelet bakken van ei. Omelet laten afkoelen. Omelet in 6 stukjes snijden. Norivellen (uit pakket) in vieren delen. Sushirijst in 12 porties verdelen. Porties samendrukken tot ovaalvormig bolletje en op nori leggen. Shiitakes over 6 rechthoekjes verdelen. Omelet over andere rechthoekjes verdelen. Tot serveren koel bewaren.
12 borrelhapjes
voedingswaarde : 50 kcal per hapje
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Receptkaart van Albert Heijn, week 14/15, 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten