Dit toetjesrecept uit de Kaapverdische eilanden is ongewoon, omdat de
avocado wordt gebruikt in een zoet recept. U moet het leren eten, dat is
waar, maar dat zal u vast niet zwaar vallen. De combinatie van avocado en
zoete smaken is waarschijnlijk Portugees van oorsprong; het enige andere
recept dat ik ken waarin avocado's als dessert worden gebruikt, is een
Braziliaans recept voor avocadocrème met suiker. Van oudsher wordt hiervoor
suikerrietstroop gebruikt; ik heb deze vervangen door bijenhoning. Kies wat
u het lekkerste vindt of kunt krijgen.
2 grote avocado's
honing naar smaak
Snijd de avocado's in de lengte doormidden en verwijder de pit. Schep het
vruchtvlees eruit, maar laat de schil heel. Leg het vruchtvlees in een kom
en voeg honing naar smaak toe. Doe het gezoete vruchtvlees terug in de
schil, dek af met plasticfolie en zet de avocado's koel weg. Serveer de
avocado's gekoeld op een bedje van sla of op een bedje van avocadobladeren
als u die kunt krijgen.
4 personen
land : Kaapverdische eilanden
gerechtsoort : nagerecht
bron : Koken in Afrika : Een culinaire en Culturele ontdekkingsreis /
Jessica B. Harris
Geen opmerkingen:
Een reactie posten