donderdag 13 maart 2008

Salade van gedroogde vruchten met aromatische specerijen (Tunesië)

SALADE VAN GEDROOGDE VRUCHTEN MET AROMATISCHE SPECERIJEN

100 gram gedroogde pruimen, ontpit
100 gram gedroogde abrikozen
100 gram gedroogde vijgen
90 gram geblancheerde amandelen
90 gram walnoten, gehalveerd
50 gram sesamzaad, geroosterd, om te garneren

STROOP
1 liter water
150 milliliter oranjebloesemwater
15 gram bruine kandijsuiker
5 kruidnagels
2 kaneelstokjes
½ theelepel geraspte nootmuskaat
sap van 2 limoenen

Bereid eerst de stroop: breng het water aan de kook en giet er
oranjebloesemwater en suiker bij. Draai het vuur heel laag en voeg
kruidnagel, kaneel en nootmuskaat toe. Laat 1 uur zachtjes koken. Laat de
stroop afkoelen en roer er dan het limoensap door.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Leg de gedroogde vruchten in een grote kom en giet de stroop met de kruiden
erover. Dek af met plasticfolie en laat de vruchten een nacht trekken in de
koelkast. Zo kan het aroma van de stroop in het fruit trekken.
Voeg een uur voor het opdienen de walnoten en amandelen toe.
Verwijder de kaneelstokjes en de kruidnagels. Bestrooi de fruitsalade vlak
voor het opdienen met geroosterd sesamzaad.

5 personen

land : Tunesië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, Tunesië en Algerije /
Mourad Mazouz

Geen opmerkingen: