vrijdag 7 februari 2014

Zalmforel met citroen-roomsaus

ZALMFOREL MET CITROEN-ROOMSAUS

1½ citroen
300 gram zalmforelfilet
zout
versgemalen peper
1 deciliter garderoom
4 eetlepels crème fraîche
30 gram verse roomkaas met kruiden (bijvoorbeeld Bressot of Boursin)
nootmuskaat
3 sprietjes bieslook
1 takje peterselie


Oven voorverwarmen op 225°C. Intussen 1 citroen goed wassen en in 8 dunne plakjes snijden. Plakjes halveren. ½ citroen uitpersen. Vis inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met ½ eetlepel citroensap. Vis voorzichtig in 10 gelijke stukken snijden. 2 stukken aluminiumfolie uitspreiden. Op elk stuk 5 stukken vis om en om met 4 plakjes citroen leggen. Beetje tegen elkaar drukken. Tot sausje roeren: crème fraîche, verse roomkaas, 1 eetlepel citroensap, mespunt nootmuskaat, zout en peper. Bieslook en peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren. Saus over vis verdelen. Folie als pakketjes dichtvouwen. Op bakplaat in midden van oven vis in 20 minuten gaar stoven. Op 2 borden vispakketje leggen. Geopend opdienen. Lekker met aardappelkroketten en worteltjes.

2 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip januari 1992

Geen opmerkingen: