BLADERDEEGBAKJE MET CHAMPIGNONRAGOÛT
2 plakjes diepvries bladerdeeg
100 gram champignons
1½ eetlepel citroensap
½ theelepel dragon
1 eetlepel boter
15 gram bloem (2 eetlepels)
1 ei
½ deciliter koffieroom
½ eetlepel witte wijn
zout
peper
1 takje peterselie
Plakjes bladerdeeg uitspreiden. In 5 minuten laten ontdooien, 2 taartvormpjes met een diameter van 8 centimeter invetten. Bekleden met plakjes bladerdeeg. Deeg goed in ribbeltjes drukken. Overhangend deeg eraf snijden. Tot gebruik in koelkast zetten. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Besprenkelen met ½ eetlepel citroensap
Oven voorverwarmen op 200°C. Op deeg stukje bakpapier leggen. Gedroogde peulvruchten (= blinde vulling) erop scheppen. Op rooster in midden van oven bladerdeeg in 20 minuten gaar bakken. Intussen in steelpan doen: 1½ deciliter water, ½ eetlepel citroensap en dragon. Aan de kook brengen. Hierin champignons 3 minuten koken. Boven maatbeker zeven. Eventueel aanvullen met water tot ½ deciliter. In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje champignonkookvocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. 5 minuten zachtjes koken. Intussen ei splitsen (eiwit wordt niet gebruikt). In kommetje dooier losroeren met koffieroom. Al roerende aan saus toevoegen. (Niet laten koken!) Van vuur nemen. Champignons en witte wijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap. Uit taartvormpjes bakpapier met peulvruchten verwijderen. Bakjes voorzichtig uit vormpjes kloppen. Op 2 bordjes zetten. Champignonragoût erin scheppen. Peterselie erboven fijnknippen. Direct opdienen.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 35 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip januari 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten