LE SALADIER LYONNAIS OU SALADE DE “CLAPOTONS” (LYONESE SALADE OF “SALADE DE CLAPOTONS”)
1 lever van gevogelte
3 eieren
2 gemarineerde haringen
1 lamspoot
een paar takjes bieslook
een takje dragon
2 takjes peterselie
wat kervel
azijn
olie
Maak in een slabak een zeer pittige vinaigrette aan, voeg er de in blokjes gesneden, tevoren in court-bouillon gaargekookte, lamspoot bij evenals de gebraden lever van het gevogelte, de hard gekookte eieren en de haringfilets. De laatste ingrediënten natuurlijk ook klein gesneden.
Voeg er de zeer fijngehakte kruiden bij en meng een en ander goed door elkaar.
4 personen
gebied : Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Het kookboek uit Lyon / Ginette Hell-Girod
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten