zondag 24 januari 2021

Koekoe Bademjan (Iran)

KOEKOE BADEMJAN (AUBERGINESOUFFLÉ )

De aubergine geeft een verfijnde smaak aan deze koekoe.

2 middelgrote aubergines
sap van ½ citroen
zout
versgemalen zwarte peper
4 eieren, gescheiden


Leg de aubergines onder een voorverwarmde grill of in een op 175°C voorverwarmde oven tot ze zacht zijn. Stroop het vel eraf als ze nog warm zijn. Als het vel er niet gemakkelijk af gaat zet u ze nog even onder de grill. Prak het vruchtvlees fijn en voeg citroensap en peper en zout naar smaak toe. Roer de eierdooiers er doorheen.
Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Vouw een lepel eiwit door het auberginemengsel en schep dan voorzichtig de rest erbij. Als u te veel roert kan de soufflé niet rijzen.
Schenk de massa in een ingevette soufflékom en bak de soufflé 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot de soufflé goed uitgerezen en goudbruin is.
Serveer hem onmiddellijk met yoghurt en salade, of laat hem afkoelen.

2 - 4 personen

land : Iran
gerechtsoort : eigerecht

bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell

Geen opmerkingen: