LIBANESE KEFIR
1 liter mineraal- of kraanwater
1 eetlepel rozenblaadjes (gedroogd)
1 eetlepel groene anijszaad
40 gram lichtbruine biologische (riet)suiker
20 gram fruitkefirkorrels
Verhit het water zonder het te koken. Neem de pan van het vuur en laat de rozenblaadjes en groene anijs in het water trekken. Meng de lichtbruine suiker erdoor als het water nog warm is en laat het vocht helemaal afkoelen. Voeg de fruitkefirkorrels toe en laat de drank fermenteren.
Laat de drank in een pot 24 tot 48 uur fermenteren op een donkere, warme plek (22 - 26°C). Gebruik je een deksel, open de pot dan om de 24 uur even om wat gas te laten ontsnappen. Je moet de korrels zien ‘dansen’ en het fruit moet komen bovendrijven door het koolzuurgas. Proef regelmatig met een rietje: hoe langer je kefir laat fermenteren, hoe minder zoet hij wordt.
Schenk de kefir door een zeef in een beugelfles van minimaal 1 liter inhoud en bewaar de korrels voor de volgende keer. Voor meer bruis laat je de drank een tweede keer fermenteren in de beugelfles. Zet de fles 24 uur in de koelkast voor je hem uitschenkt.
1 liter
voedingswaarde : 25 kcal per 100 milliliter
bereidings- / fermentatietijd : 10 minuten / 24 uur
gebied : Libanon
gerechtsoort : drank
bron : Delicious. januari 2019
donderdag 16 april 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten