BROUILLADE DE TRUFFES (ROEREI MET TRUFFELS)
100 gram verse zwarte truffels
12 verse eieren
zout
versgemalen zwarte peper
60 gram boter
¼ deciliter slagroom
Borstel de truffels zorgvuldig af. Prak ze met een vork en voeg ze toe aan de losgeroerde eieren. Voeg zout en peper toe en laat dit mengsel afgedekt minstens 1 uur rusten bij kamertemperatuur.
Breng een grote pan met water aan de kook. Neem een kleinere pan die boven op de grotere pan past (of gebruik een au bain marie-pannenset). Laat 50 gram boter smelten in de bovenste pan. Voeg het eier-truffelmengsel toe en klop krachtig tot het stolt en zeer romig is. Schep ten slotte de resterende 10 gram boter en de slagroom erdoor.
Schep het roerei op een voorverwarmde schaal en serveer het direct.
4 - 6 personen
gebied : Périgord, Frankrijk
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Truffels / Pierre-Jean Pébeyre en Ken Hom
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten