vrijdag 15 september 2023

Sorbetto alla Salvia (Italië)

SORBETTO ALLA SALVIA (SALIESORBET)

Een kruidensorbet is heel geschikt om tussen de gangen van een bijzonder machtige of gekruide maaltijd door te serveren. Het intrigerende aroma zal de eetlust stimuleren.

210 gram basterdsuiker (kristalsuiker)
500 milliliter water
175 milliliter gezeefd citroensap
8 – 10 verse salieblaadjes
2 eiwitten


Los in een pannetje de suiker in het water op en laat een paar minuten koken. Voeg het gezeefde citroensap toe. Giet het mengsel in een kom, laat het afkoelen en zet het dan in de vriezer. Breek het, als het bevroren is, in brokken en doe het, met de salieblaadjes, in een keukenmachine. Pureer het tot een zachte crème. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door de crème. Zet het mengsel weer in de vriezer tot het de consistentie van softijs heeft.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers / Emanuela Stucchi