ŒUFS COQUE SAUCE TRUFFE (ZACHTGEKOOKTE EIEREN MET TRUFFELSAUS)
6 sneetjes brood (om te toasten)
50 gram zwarte truffels uit blik van de beste kwaliteit (slechts eenmaal gekookt)
70 gram boter
zout
versgemalen zwarte peper
6 verse eieren
Toast het brood, snijd het in reepjes en houd deze apart. Giet de truffels af en schenk de truffeljus in een pannetje. Pureer de truffels in een keukenmachine of met een staafmixer. Snijd de boter in kleine blokjes. Verwarm de truffeljus op zeer laag vuur en voeg onder voortdurend roeren geleidelijk de boter toe. Schep er ten slotte de truffelpuree door. Laat dit mengsel goed doorwarmen, maar niet koken. Voeg zout en peper toe. Houd de saus warm. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren in 4 minuten zacht. Haal ze uit de pan, droog ze af en plaats ze in eierdopjes. Snijd zoals gebruikelijk de kapjes af en schenk in elk ei een beetje truffelsaus. Geef de reepjes toast erbij.
6 personen
gebied : Périgord, Frankrijk
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Truffels / Pierre-Jean Pébeyre en Ken Hom
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten