OMELETTE AUX TRUFFES (TRUFFELOMELET VAN MONIQUE PÉBEYRE)
80 gram verse zwarte truffels
8 eieren
3 eetlepels koud water
zout
versgemalen zwarte peper
60 gram boter
Borstel de truffels zorgvuldig af en snijd ze in dunne plakjes. Roer de eieren los in een kom, voeg de truffelschijfjes toe en laat dit mengsel afgedekt minstens 1 uur rusten bij kamertemperatuur.
Voeg het water toe, klop het eiermengsel even op met een garde (klop vooral niet te hard) en voeg zout en peper toe. Laat de boter smelten in een pan met antiaanbaklaag.
Schenk het eiermengsel midden in de pan en bak het op halfhoog vuur tot het begint te stollen. Roer het eiermengsel vervolgens met een spatel, zodat het nog vloeibare gedeelte naar het midden vloeit.
Verwarm de omelet tot hij bijna volledig gestold is, maar van binnen toch nog enigszins vochtig blijft. Vouw een derde van de omelet over het midden. Laat hem op een voorverwarmde schaal glijden en serveer hem direct.
4 personen
gebied : Périgord, Frankrijk
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Truffels / Pierre-Jean Pébeyre en Ken Hom
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten