OMELET MET KRUIDEN
15 gram boter of margarine
3 eieren
2 - 3 eetlepels fijngesneden kruiden (peterselie, kervel, marjolein)
zout
peper
Verhit een koekenpan van 20 centimeter doorsnede, smelt de boter. Klop de eieren, kruiden, zout en peper in een kom met een vork door elkaar. Klop niet te lang, het mengsel moet nét gemengd zijn. Schenk het eimengsel in de pan en roer nog 3 keer met de vork door de eieren. Bak de omelet snel op hoog vuur. Maak, als de onderkant van de omelet begint te stollen, de randen van de omelet los. Til de randen een beetje op en laat wat van het rauwe ei onder het gare ei lopen door de pan schuin te houden. Als de omelet bijna gestold is, vouw dan een rand met een vork naar binnen en rol de omelet op, naar de andere kant van de pan. Laat de omelet niet te gaar worden, serveer hem direct.
1 persoon
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair mei 2000, special Kip & ei
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten