maandag 18 november 2019

Pastinaak met kruidkoek

PASTINAAK MET KRUIDKOEK

450 gram pastinaken, geschild, de kern verwijderd (bij grote exemplaren) en in stukken gesneden
6 deciliter geconcentreerde kippenbouillon
50 gram boter
stuk verse gember van 1 centimeter, fijngehakt
¼ theelepel kaneel
½ theelepel gemalen koriander
50 gram gesnipperde amandelen
150 gram verkruimelde kruidkoek
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
zout
versgemalen zwarte peper


Breng de stukken pastinaak en de kippenbouillon aan de kook. Zet het vuur laag en laat ze in 15 minuten gaar koken. Laat ze uitlekken en houd ze warm.
Verhit de boter in een pan en bak de gember, kaneel, gemalen koriander en gesnipperde amandelen 2 minuten. Roer er het kruidkoekkruim en de verse koriander door. Hussel dit mengsel door de stukken pastinaak. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer het gerecht meteen.

4 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Wereldse groenten / Paul Gayler

Geen opmerkingen: