woensdag 4 juli 2018

Koude doperwtenroomsoep met peultjes

KOUDE DOPERWTENROOMSOEP MET PEULTJES

1 ui
1 eetlepel boter
1½ deciliter droge witte wijn
1 kippenbouillontablet
1 pak diepvries doperwten (450 gram)
75 gram peultjes
zout
peper
½ eetlepel citroensap
1/8 liter slagroom


Ui pellen en snipperen. In pan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: wijn, bouillontablet, 2 deciliter water en doperwten. 20 Minuten koken. Intussen peultjes afhalen en wassen. In stukjes snijden. In steelpan met weinig kokend water en zout, peultjes in 2 minuten beetgaar koken. Doperwten en kookvocht in mengbeker doen. 1 Minuut pureren. Boven maatbeker door zeef wrijven. Met water aanvullen tot 7 deciliter. Peultjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
In kom slagroom beetje stijfkloppen. Soep en slagroom over 4 borden verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Tip juli 1988

Geen opmerkingen: