OP SICHUANSE WIJZE ROERGEBAKKEN KALFSVLEES MET KNAPPERIGE GROENTEN
500 gram kalfsoesters, platgeslagen en schuin in repen van 4 centimeter lang en ½ centimeter breed gesneden
4 eetlepels natriumarme sojasaus of shoyu
4 eetlepels sake of droge sherry
2 gedroogde rode Spaanse pepers, fijngehakt
2 eetlepels saffloerolie
6 voorjaarsuien, schuin in ringetjes gesneden
2½ centimeter verse gember, zeer fijn julienne gesneden
1 tot 2 tenen knoflook, uit de knijper
125 gram baby-maïskolfjes
250 gram wortels, julienne gesneden
125 gram bloemkoolroosjes
125 gram sperziebonen, afgehaald
3 deciliter ongezouten kippen- of kalfsbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
1½ eetlepel maïzena, gemengd met 1 eetlepel koud water
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel sesamolie
Meng de repen kalfsvlees in een kom met 2 eetlepels van de sojasaus en sake en de Spaanse peper. Dek de kom af en laat het vlees 2 uur marineren, waarbij u het af en toe omschept. Verhit een wok of grote, diepe, zware koekenpan op een matig hoog vuur en giet er de saffloerolie in. Doe er wanneer die heet is de voorjaarsui, gember en knoflook in en roerbak die 30 seconden om de olie smaak te geven. Voeg dan de repen vlees met de marinade toe en roerbak alles 3 minuten tot het vlees mooi gekleurd is. Schep de inhoud van de wok of pan met een schuimspaan over op een bord, maar laat de olie in de pan. Doe de baby-maïs in de pan en roerbak die 2 minuten. Voeg dan de wortel, bloemkool en sperziebonen toe en roerbak alles nog 2 minuten. Schep nu het vleesmengsel weer terug in de wok of pan en schep het geheel even om. Maak dan ruimte in het midden en giet daar de bouillon in. Roer er vervolgens de tomatenpuree, de rest van de sojasaus en sake, het maïzenamengsel en wat peper door. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 tot 2 minuten sudderen tot het vocht dikker wordt. Schep het vlees en de groenten vervolgens door de saus in het midden en schep alles om. Doe vlees en groenten over op een voorverwarmde dienschaal, sprenkel er de sesamolie over en dien onmiddellijk op.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 120 minuten
gebied : Sichuan, China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Rund- en kalfsvlees nieuwe stijl / Dale M. Brown
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten