maandag 21 september 2020

Kaasfondue met groenten en garnalen

KAASFONDUE MET GROENTEN EN GARNALEN

500 gram aardappelen
zout
750 gram dunne preien
1 bakje grote champignons (250 gram)
1 ½ eetlepel citroensap
250 gram gepelde grote garnalen
1 klein stokbrood
4 deciliter cider
200 gram geraspte Leerdammer kaas
300 gram geraspte Appenzeller kaas
versgemalen peper
nootmuskaat
1 teentje knoflook
1 eetlepel maïzena


Aardappelen schillen en wassen. In pan met weinig water en zout in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In stukken van 3 centimeter snijden. In vergiet wassen. In pan met weinig water en zout, prei 5 minuten koken. In vergiet laten uitlekken en afkoelen. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen.
Aardappelen en stokbrood in blokjes van 2 x 2 centimeter snijden. In schaaltjes doen: aardappel, stokbrood, prei, champignons en garnalen. In pan cider schenken (2 eetlepels achterhouden). Toevoegen: Leerdammer en Appenzeller kaas, rest van citroensap, peper en mespuntje nootmuskaat. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Al roerende aan de kook brengen en laten smelten. In kommetje maïzena met 2 eetlepels cider tot glad papje roeren. Al roerende aan fondue toevoegen. Blijven roeren tot gebonden massa. Fondue overdoen in caquelon of vuurvaste schaal. Op rechaud zetten. Gerechtjes apart erbij geven.
Eetwijze: Aan fonduevork naar keuze stukje brood, groente of garnaal prikken. Door fondue halen.

4 personen

voedingswaarde : 860 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 10 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip september 1984

Geen opmerkingen: