zondag 13 december 2009

Groene koolschotel met gehakt en appel

GROENE KOOLSCHOTEL MET GEHAKT EN APPEL

1 ui
4 aardappelen
½ groene kool (400 gram)
1 appel
1 eetlepel citroensap
zout
peper
1 eetlepel boter of margarine
150 gram rundergehakt
1 theelepel majoraan
½ theelepel bouillonpoeder

Ui pellen en snipperen. Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water zetten. Van kool lelijk blad verwijderen. Stronk wegsnijden en kool in reepjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap.
Aardappelen in dikke plakken snijden. In pan doen: weinig water, zout, aardappelen en kool. 15 minuten koken. Intussen in koekenpan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Toevoegen: gehakt, zout, peper en majoraan. Met vork gehakt in 5 minuten rul bakken. 1 deciliter water en bouillonpoeder toevoegen. 2 minuten zachtjes stoven. Aan koolmengsel appel toevoegen en 5 minuten mee stoven. Afgieten. In schaal eerst gehakt doen. Aardappel-koolmengsel erover verdelen. Peper erover strooien.

2 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : eenpansgerecht

bron : Tip december 1982

Geen opmerkingen: