GROENE KOOLSCHOTEL MET GEHAKT EN APPEL
1 ui
4 aardappelen
½ groene kool (400 gram)
1 appel
1 eetlepel citroensap
zout
peper
1 eetlepel boter of margarine
150 gram rundergehakt
1 theelepel majoraan
½ theelepel bouillonpoeder
Ui pellen en snipperen. Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water zetten. Van kool lelijk blad verwijderen. Stronk wegsnijden en kool in reepjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap.
Aardappelen in dikke plakken snijden. In pan doen: weinig water, zout, aardappelen en kool. 15 minuten koken. Intussen in koekenpan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Toevoegen: gehakt, zout, peper en majoraan. Met vork gehakt in 5 minuten rul bakken. 1 deciliter water en bouillonpoeder toevoegen. 2 minuten zachtjes stoven. Aan koolmengsel appel toevoegen en 5 minuten mee stoven. Afgieten. In schaal eerst gehakt doen. Aardappel-koolmengsel erover verdelen. Peper erover strooien.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : eenpansgerecht
bron : Tip december 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten