BIETEN
750 gram kleine bieten
1 ui, gesnipperd
25 gram boter
2 eetlepels azijn
3 kruidnagels
aardappelmeel
zout en peper
suiker
Was de bieten en laat ze in ruim water ongeveer 1 uur koken tot het vel er makkelijk afgetrokken kan worden. Laat de bieten op een vergiet uitlekken, verwijder het vel en snijd ze in dunne plakjes of dobbelsteentjes of rasp ze op een grove rasp. Doe de ui met 1 eetlepel water in een pan,voeg boter, azijn, kruidnagels en bieten toe en laat het geheel op laag vuur 10 minuten stoven. Verwijder de kruidnagels en bind het vocht eventueel met aardappelmeel, aangemaakt met enkele lepels water. Breng de bieten op smaak met zout, peper en suiker. Bieten of kroten worden gewoonlijk gekookt verkocht en zijn aldus het gehele jaar door verkrijgbaar. Jonge bietjes of zomerbieten worden ongekookt met loof en al verkocht. Reken per persoon op 200 tot 250 gram verse bieten en 250 gram gekookte bieten. Verse bieten moeten bij voorkeur snel na aankoop worden gegeten, gekookte bieten kunnen enkele dagen onverpakt in de groentela van de koelkast worden bewaard.
4 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Marianneke [De gezellige eethoek]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten