GESMOORDE KIP MET GEMBER
Kip zonder bot met verse gember en gekookt in een groente-gemberbouillon.
1 middelgrote kip, ontbeend
½ theelepel fijngesneden gemberwortel
zout
versgemalen peper
1 wortel, in dobbelsteentjes
1 koolraap, in dobbelsteentjes
1 courgette, in dobbelsteentjes
1 ui, in dunne plakjes gesneden
5 plakjes gemberwortel
Verwijder het vlees van de kippenborst en -poot en zet dit opzij. Probeer het vlees van iedere poot zoveel mogelijk in een stuk te laten. Doe het overige vlees, de botten en het karkas in een grote pan en giet er water op. Aan de kook brengen en laten koken totdat de vloeistof is teruggebracht tot ¼ van haar oorspronkelijke hoeveelheid. Giet de bouillon door een fijne zeef. Strooi fijngesneden gember op de binnenzijde van de 2 stukken vlees van de kippenpoot en breng ze op smaak met peper en zout. Rol het vlees zeer strak op en bind het vast met een stukje keukendraad. Doe de gezeefde bouillon in een pan en voeg 150 milliliter water toe. Aan de kook brengen. Doe de verschillende in dobbelsteentjes gesneden groenten, de plakjes gember, het opgerolde vlees van de kippenpoot en de 2 filets erbij. Ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken, totdat de kip door en door gaar is. Haal de rolletjes eruit, maak het draadje los en snijd het vlees in plakken. Arrangeer de ronde schijven op voorverwarmde borden. Haal ook de kipfilets eruit en snijd hier dunne plakjes van. Leg deze plakjes op de borden naast de ronde schijven. Haal met een schuimspaan de groenten uit de bouillon en leg ze rond het vlees. Giet er een beetje bouillon overheen en server het gerecht daarna meteen.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 60 / 60 minuten
gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten