zaterdag 26 december 2009

Lamsrack met krokante Parmezaans kaaskorst

LAMSRACK MET KROKANTE PARMEZAANSE KAASKORST

2 lamsracks (á 6 koteletjes)
125 gram boter (op kamertemperatuur)
30 gram broodkruim
2 teentjes knoflook (geperst)
3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
1 eetlepel pijnboompitten (grof gehakt)
30 gram Parmezaanse kaas (vers geraspt)
snufje zwarte peper (versgemalen)
snufje zout

Laat de lamsracks kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Roer in een kom 75 gram zacht boter, broodkruim, knoflook, peterselie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar. Dep de lamsracks met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak hierin de lamsracks in ca. 3 - 5 minuten rondom goudbruin. Neem de lamsracks uit de pan en druk het Parmezaanse kaasmengsel op het vlees. Laat de lamsracks in een braadslede midden in de oven in ca. 12 - 15 minuten mooi rosé garen.
Lekker met groene asperges en tagliatelle pasta met groene pesto.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Voorlichtingsbureau Vlees

Geen opmerkingen: