LAMSKROON MET HONING EN DRAGON
2 lamsracks à 7 ribben
12 kleine sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 eetlepels verse dragonblaadjes
1 eetlepel honing
4 eetlepels olijfolie
zeezout
versgemalen peper
Vouw de lamsracks tot een 'kroon' en bind de uiteinden van het vlees met keukentouw aan elkaar. Pel de sjalotjes, Pel de teentjes knoflook, pers ze uit in een kom en roer de dragon, de honing, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper erdoor.
Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de lamskroon in een braadslee en bestrijk het vlees met het honingmengsel. Braad de lamskroon 10 minuten in de oven. Schakel de oven dan terug naar 180°C. Schep de sjalotjes met de overige olijfolie in de braadslee en braad de lamskroon nog 20 - 25 minuten, tot deze rosé van binnen is. Laat de lamskroon afgedekt met aluminiumfolie op een warme schaal rusten. Snijd het vlees aan tafel in koteletjes en serveer de sjalotjes erbij.
Lekker met hollandaisesaus, aardappelgratin en sugar snaps.
4 personen
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Karin van der Plas [De-Heksenketel]
zaterdag 26 december 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten