zaterdag 26 december 2009

Lamskroon met Florentijnse aardappelen (Florence, Toscane, Italië)

LAMSKROON MET FLORENTIJNSE AARDAPPELEN

1 stuk lamsrib van 12 koteletten
margarine
olie
waterkers
1 tomaat
6 grote aardappelen
400 gram spinazie
2 dunne plakjes Gruyèrekaas
zout
peper
nootmuskaat


Kook de aardappelen in hun schil. Maak de spinazie schoon, kook de spinazie in water met wat zout. Uit laten lekken, fijnhakken. Smelt wat margarine in een braadpan, doe de spinazie erbij, breng die op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Als de aardappelen voor ¾ gaar zijn, giet ze dan af, snijd ze doormidden, hol ze uit. Vul ze met de spinazie, leg op elke aardappel een plakje Gruyèrekaas. Vraag uw slager om de lamsrib zo te hakken dat hij in de vorm van een kroon geplooid kan worden. Zet de lamskroon op een braadslee in de oven maar zorg ervoor, dat u de uitstekende ribbetjes met aluminiumfolie hebt bedekt, zodat ze niet verbranden. Bestrijk de kroon met de olie en de margarine, laat hem gedurende een ½ uur in een zeer hete oven roosteren. Vijf minuten voor het einde van de baktijd brengt U de gevulde aardappelen in de oven. Maak de dienschotel op met waterkers. Leng het bakvocht aan met wat water, serveer deze er apart bij

6 personen

land : Italië (Florence)
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Jozef van Houdt [lekkererecepten]

Geen opmerkingen: