zaterdag 26 december 2009

Gebraden lamskoteletjes

GEBRADEN LAMSKOTELETJES

2 lamskroontjes
kalfsfond
port of rode wijn
rozemarijn
tijm, in totaal 2 eetlepels strooi klaar gehakt
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook, grof geplet in de schil
peper
zout

Verwarm je oven voor op 180°C. Verhit de olie en laat de boter smelten. De lamskroontjes flink kruiden met peper en zout en in de sissende boter doen. Na 3 minuten omdraaien en bestrooien met de gehakte kruiden en de look in de pan doen. Laat ze nu ook aan de andere kant 3 minuten bakken en plaats de kroontjes in de oven en draai de oven na 2 minuten uit. Giet overtollig braadvet uit de pan en blus met de fond en port of rode wijn en laat inkoken tot 1/3 en werk de kruiding eventueel wat bij met vers gehakte rozemarijn of peterselie.
Dien dit op met gebakken patatjes en gestoofde boontjes of waarom niet met een groenten tajine of ratatouille.

2 personen

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Michael Bologne [lekkererecepten]

Geen opmerkingen: