LAMSKROONTJES
1½ kilo lamskroontjes
400 gram fijne groene boontjes
1 flinke sjalot
15 zwarte olijven zonder pit
500 gram belle de fontenay aardappelen
peper
zout
olijfolie
4 takjes rozemarijn
50 centiliter lamsfond
glaasje rode port
1 ui
1 wortel
10 salieblaadjes
Blancheer de boontjes vooraf in kokend water, verfris en hou aan de kant. Voor de saus, hak de ui en de wortel fijn, zweet ze even aan in een beetje olijfolie, giet de port erop en laat inkoken tot het een stroperige massa is, giet dan de lamsfond erbij en laat weer inkoken tot sausdikte. De aardappeltjes was je even, maar je schilt ze niet, snijd ze op plakjes van één centimeter dik en strijk ze in met wat olijfolie, even kort aanbakken in de pan en dan de oven in met wat fijngehakte rozemarijn erover gestrooid en gekruid met peper en zout. Het vlees ook kruiden, aanbakken, en dan een kwartier de oven in. Het vlees uit de oven, maar op een warme plaats, even laten rusten. Hak de sjalot fijn, zweet ze uit in wat olijfolie, hak de olijfjes op ringetjes en doe ze erbij, nu de boontjes, kruid met peper en zout.
6 personen
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Michael Bologne [lekkererecepten]
zaterdag 26 december 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten