zaterdag 26 december 2009

Lamskroon

LAMSKROON

2 lamsribstukjes van 6 - 8 ribben per ribstuk, met lange botjes *
2 teentjes knoflook, in reepjes
1 takje rozemarijn
enkele blaadjes salie
enkele takjes tijm
½ eetlepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
zout
zwarte peper
1 brede reep vers vet spek

*Vraag de slager om schone ribstukken (vet tussen botjes verwijderd

Oven voorverwarmen op 240°C. Botjes zo nodig schoonkrabben. Naast elke rib kleine sneetjes in vlees maken, knoflook en rozemarijnnaaldjes erin steken. Rest van rozemarijn, salie en tijm fijnhakken. Mosterd met olijfolie, zout en peper mengen. Vlees ermee inwrijven, even laten intrekken. Ribstukken met vleeskant naar binnen tot 'kroon' vouwen, met keukentouw aan elkaar naaien. Reep spek om kroon binden. Lamskroon in midden van oven 10 minuten braden. Oven instellen op 180°C. Nog 30 minuten braden (kleine lamskroon 17 - 20 minuten), vlees moet rosé zijn. Voor aansnijden 10 minuten laten rusten. Kroon op schaal zetten (garneren met bosje laurier). Keukentouw verwijderen. Aan tafel in individuele koteletjes snijden.

4 - 6 personen

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Leny Frings [Smulpaap]

Geen opmerkingen: