zaterdag 26 december 2009

Lamsracks op risotto en saus van verse pomodori

LAMSRACKS OP RISOTTO EN SAUS VAN VERSE POMODORI

3 lamsracks
olijfolie
margarine
3 theelepels gehakte kruiden (rozemarijn, tijm, oregano)
½ gesnipperde ui
4 teentjes knoflook
1 rode peper
100 gram arborio rijst
4 deciliter bouillon
50 gram Parmezaanse kaas
7 verse pomodori tomaten
3 theelepel suiker
½ deciliter rode wijnazijn

Kruid de lamsracks met peper en zout. Verhit een pan met olie en half margarine en bak de lamsracks aan beide kanten bruin. Plaats de lamsracks op een ovenplaat. Bestrooi ze met de gehakte kruiden, 2 gesneden knoflook teentjes en gehakte rode peper en besprenkel ze met olijfolie. Plaats het vlees in de oven op de hete lucht stand van 70°C. Het vlees nu net zo lang in de oven laten staan tot een kerntemperatuur van 60°C bereikt is. De ui in de olijfolie aanfruiten. De rijst toevoegen en kort meebakken. Voegen de helft van de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Plaats het deksel op de pan en laat de risotto staan tot het moment van serveren. De tomaten van vel ontdoen en in blokjes van 2 centimeter snijden. Verhit de olijfolie in een pan, voeg 2 fijngesneden knoflookteentjes toe en bak deze op hoog vuur kort aan. Blus af met de rode wijnazijn en voeg suiker toe. Plaats de tomaten in de pan en laat het geheel met deksel en op half vuur garen. De rijst op het vuur zetten en al roerend de overige bouillon toevoegen tot de rijst gaar en smeuïg is. Meng nu de kaas door de rijst. Het tomatenmengsel verwarmen en op smaak brengen met peper en zout en eventueel extra suiker. Met een scherp mes het vlees snijden. Plaats de saus in het midden van het bord zodat er een cirkel in het midden open blijft, een hoopje risotto in het midden leggen en leg daar weer het vlees op. Eventueel garneren met verse kruiden.

4 personen

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]

Geen opmerkingen: