zondag 22 juni 2008

Varkensvlees met worteltjes en uitjes

VARKENSVLEES MET WORTELTJES EN UITJES

400 gram magere varkenslapjes
kerriepoeder
peper
zout
40 gram boter of margarine
1 potje zilveruitjes
2 eetlepels bloem
2 deciliter water
1 bouillontablet
750 gram geschrapte worteltjes
2 eetlepels koffiecreamer

Bestrooi het in blokjes gesneden vlees met kerriepoeder, peper en zout en
bak het in de boter bruin. Bak de uitgelekte uitjes even mee. Roer de bloem
erdoor en voeg deel voor deel het water met bouillontablet toe. Voeg de
worteltjes toe en stoof alles in 15 minuten gaar. Roer de koffiecreamer
erdoor en serveer met rijst, pasta of gekookte aardappeltjes.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : C1000 thuismagazine juni/juli 1991

Geen opmerkingen: