SALADE VAN ZOMERGROENTEN
50 gram snijbonen
1 eetlepel zout
4 groene asperges
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels witte wijnazijn
½ eetlepel grove mosterd
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel notenolie
3 eetlepels zonnebloemolie
zout
peper
2 takjes verse dragon
1 theelepel tijm
75 gram ongepelde pistachenootjes
1 krop lollo rosso
2 bosuitjes
8 radijsjes
In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Snijbonen wassen en afhalen. In ruitjes van 1 ½ centimeter snijden. Van asperges houtachtige uiteinde eraf snijden. Asperges tot aan kopjes schuin in plakjes van ½ centimeter dik snijden. Bleekselderijstengels in schuine plakjes van 1 centimeter snijden. Snijbonen, kopjes en plakjes asperges en bleekselderijplakjes in zeef doen en zeef in kokende water hangen. Asperges en bleekselderij 3 minuten blancheren. Groenten onder koud stromend water afspoelen. Laten afkoelen. Tot gebruik in koelkastdoos in koelkast bewaren. In kommetje sausje roeren van azijn, mosterd, mayonaise, notenolie, zonnebloemolie, zout en peper, dragon er boven fijnknippen. Tijm erdoor roeren. Pistachenootjes pellen en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Lollo rosso goed wassen en in vergiet laten uitlekken. Bosuitjes in dunne ringetjes snijden. Radijsjes wassen en in plakjes snijden.
Lollo rosso in dunne reepjes snijden en in slaschaal doen. Erdoor scheppen: sausje, snijbonen, asperges, bleekselderij, uitjes en radijsjes. Pistachenootjes erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip juli 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten