zondag 17 september 2023

Scallopino con Fontina (Italië)

SCALLOPINO CON FONTINA

200 gram fontina (8 plakken)
4 eetlepels gehakte zwarte olijven
8 kalfsoesters à 100 gram
½ deciliter bouillon
16 groene asperges
4 eetlepels gehakte sjalot
4 eetlepels gehakte pomodori secchi
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
bloem
1 glas Marsala (wijn)
peper
zout


Blancheer de groene asperges en snij ze in stukken ter grootte van de kalfsoesters. Peper en zout de kalfsoesters en bak ze in 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter, om en om, goudbruin. Schep de oesters eruit en blus de jus af met bouillon en Marsala. Bedek een ovenschaal met bakpapier of aluminiumfolie en vet in met de rest van de olie en boter. Leg de oesters in de schaal, verdeel de asperges over de oesters, bedek met de plakken kaas en als laatste met een lepel van een mengsel van pomodori, sjalot en olijven. Get de jus in de ovenschaal, bedek de schaal met folie of bakpapier en vouw de randen goed dicht. Bak af in 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Serveer per persoon 2 oesters op voorverwarmde borden en verdeel de saus erover.
Serveer met broccoli en in parten gesneden gebakken aardappelen.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : 30 Italiaanse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: