SYLLABUB MET BOSVRUCHTEN
Syllabub is slagroom met een smaakje, in dit recept witte wijn en sinaasappelschil. Met bosvruchten, ijs en bitterkoekjes een Top-toetje.
1½ deciliter slagroom
25 gram poedersuiker
2 eetlepels droge witte wijn
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
8 (Italiaanse) bitterkoekjes, in kleine stukjes
4 eetlepels amandellikeur
2 bolletjes (sinaasappel)-roomijs
4 deciliter bosvruchtencocktail (blik), uitgelekt
12 aardbeien, in stukjes (2 heel laten)
muntblaadjes om te garneren
Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de wijn en sinaasappelrasp door de slagroom zodat een iets vloeibare, maar wel schepbare room ontstaat. Besprenkel de koekjes met de likeur. Schep de bolletjes ijs in 2 hoge glazen en schep daarop een laagje bosvruchten. Verdeel hierover achtereenvolgens wat van het roommengsel, een laagje aardbeien, een laagje koekjes, bosvruchten en eindig met het roommengsel. Garneer de syllabubs met munt en de achtergehouden aardbeien.
2 personen
voedingswaarde : 590 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip Culinair maart 2000, Snelreceptenboekje
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten